2013. május 31., péntek

Hogyan mutassuk be egy eladó lakás erkélyét/teraszát?

Ha egy eladó ingatlan, - akár lakás, akár ház - , rendelkezik erkéllyel, vagy terasszal, az alapvetően pozitív tulajdonság, hiszen tavasztól őszig az erkély/terasz plusz helyiségként kapcsolódhat be a lakás körforgásába. Jóleső érzés az erkélyen kortyolgatni a reggeli kávét, itt ücsörögni esténként, vagy éppen a teraszon elkölteni egy hétvégi ebédet, grillezni a barátokkal - a vevőjelöltek épp azt a helyet keresik, ahol ez megvalósítható. 

Az ingatlanhirdetések erkélyeinek/teraszainak fotói azonban sok esetben inkább kiábrándítóak, mintsem álmodozásra csábítanak. A télen, esős időben lefotózott, lommal, megmaradt építési anyagokkal zsúfolt erkélyek egyáltalán nem azt a jóleső érzést keltik, amit a vevők keresnek. Ezzel ellentétben a napos időben lefotózott, kerti bútorokkal, textilekkel, növényekkel életre keltett teraszok sokkal hívogatóbbak és kelendőbbek lehetnek!

Ha nincs kerti bútorunk, egy-két növényünk, amivel élettelivé varázsolhatnánk a teraszt, akkor az is jobb, ha inkább üresen mutatjuk be. Így a vevőjelölt elképzelheti, hogy ő mit tenne oda. Akár a már meglévő kerti bútorait, erkélyládáit, stb.

A bejegyzés tanulsága:
Teraszt napos időben, leginkább tavasszal, vagy nyáron fotózzunk! Esőben, hóban ne, inkább várjuk meg a jobb időt, a víz felszáradását. Takarítás, felmosás után kicsit rendezzük be az erkélyt, ha vannak kerti bútoraink, zöld növényeink, ülőpárnáink, amelyeket harmonikusan egymás mellé társíthatunk, az sokat javíthat az összképen! Ha nincs ilyesmink, vagy nem jó állapotú, akkor inkább maradjunk a legegyszerűbb verziónál, és fotózzuk le üresen, de tisztán! Lom, szemét ne maradjon a fotón, a "raktárhatást" kerüljük el mindenképpen!




Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, csatlakozz a blog Facebook-oldalához, hogy a következőről se maradj le!


Fotó forrása: 1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése