2013. május 27., hétfő

Dátum ne kerüljön az eladó ingatlan fotóira!

Az előző bejegyzésben egészen alaposan végigjártam az ingatlanról készülő fotók témakörét, azonban van valami, amiről érdemesnek tartok még szólni. Jónéhányan elkövetik azt a hibát, hogy a kompakt fényképezőgépükkel dátumot "varázsolnak" a képekre. Ez egyébként egy jó kis funkció, használatával könnyen megtudhatjuk, mikor volt pl. egy esemény, egy kirándulás, amin fényképeztünk - egyébiránt nem túl dekoratív elem. 

Az ingatlanhirdetésben azonban egyáltalán nem mutat jól a fotón a dátum, amellett, hogy nem túl szép, sőt, inkább zavaró elem, a hátrányunkat is okozhatja. A vevőjelöltnek ugyanis egyből feltűnik, és ha egy-két, vagy akár több évvel korábbi dátum szerepel a fotón, akkor gyanakodni kezdhet, és ehhez hasonló gondolatok fordulhatnak meg a fejében: lehet, hogy nem is olyan jó ez a lakás? Biztos megnézték már páran, és senkinek sem tetszett élőben annyira, hogy megvette volna?

A vevőjelöltek alapvetően bizalmatlanok, és ha már az első benyomásnál negatív gondolatokat társítanak a fotók mellé, akkor szinte biztos, hogy tovább keresnek. Tehát ha nem muszáj, márpedig nem muszáj, akkor ne okozzunk magunknak élből hátrányt, és ne tegyünk dátumot a fényképre. 



A bejegyzés tanulsága:
A dátumfunkciót kapcsoljuk ki, ha eladó ingatlanunkat fotózzuk!



Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, csatlakozz a blog Facebook-oldalához, hogy a következőről se maradj le!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése