2013. május 23., csütörtök

Eladó a ház/lakás, tegyük fel a netre - de hogyan?

Az internet nagyon jó eszköz arra, hogy bemutassuk az eladásra kínált ingatlant, akár lakásról, akár házról van szó. Manapság már bárki bármit keres, felmegy a netre, és körülnéz, ezért fontos, hogy ne csak egy "ELADÓ" táblával jelezzük ingatlanunk áruba bocsátását, amit csak a környékbeliek láthatnak, hanem mindenképp tegyük fel legalább egy (de inkább több) nagy látogatottságú ingatlanos portálra, például az ingatlan.com oldalra.

Az ingatlanos portálok kínálatában számos lakás, ház megtalálható, ezért nagyon fontos, hogy az általunk eladásra kínált ingatlannak milyen a hirdetési anyaga. A hirdetési anyagban három fő tényező van, amelyekről a későbbiekben részletesen is fogok írni, most csak elöljáróban felsorolva: 
1.) a fotók
2.) a hirdetés szövege
3.) + alaprajz

Ezen tényezők szinte minden hirdetésben szerepelnek (bár alaprajzot nem mindenki csatol, a kép nélküli hirdetések pedig egész egyszerűen értelmezhetetlenek), ezért kitűnni jobb fotókkal, jobb hirdetési szöveggel, és jobb alaprajzzal, tehát összességében a minőség megemelésével lehet. Persze, ehhez kicsit többet kell tenni annál, mint hogy fotózunk párat a mobilunkkal, és gyorsan összedobunk egy kis leírást. A hirdetés anyagába befektetett munka ugyanis több érdeklődőt, gyorsabb ingatlaneladási folyamatot, sőt, magasabb árat is eredményez, ezért pedig érdemes egy kicsit megdolgozni!

A következő bejegyzésekben részletesen foglalkozom majd a fenti tényezőkkel.  

Talán meglepő lehet, hogy az ár nem került be a legfontosabb 3 tényező közé. Valóban, de ennek oka egyszerű: egy minőségi módon bemutatott lakás/ház többet ér a vevő számára, és szívesebben nyúl akár mélyebben is a pénztárcájába. De erről majd később! ;-)




Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, csatlakozz a blog Facebook-oldalához, hogy a következőről se maradj le! 

Fotó forrása: 1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése