2013. július 2., kedd

Eladó lakás konyhájának bemutatása

A konyha az eladó lakás egyik legkritikusabb pontja, hiszen berendezése általában marad, és a vételár részét képezi. Nagyon fontos tehát, hogy hogyan mutatjuk be a konyhát a hirdetési anyagban (és persze majd a személyes találkozó alkalmával). Az egyszerűség kedvéért igyekszem pontokba szedni, hogy mi az, amit mindenképpen kerüljünk el, és mire törekedjünk. A konyha, főképp, ha minden nap használjuk, kényes terep, ezért igyekezzünk a lehető legjobb arcát mutatni. A szemléletesség kedvéért álljon itt két nagyjából azonos kaliberű konyha. Előbbi a kevésbé előnyös, míg utóbbi a követendőbb példa.





Ezekre figyeljünk a konyha fotózásakor:
- Először is: takarítsunk egy alaposat!
 - Ne legyenek sehol a bútoron és a sütőn/főzőlapon látható zsírfoltok, odaégett ételmaradékok!
- Pakoljunk el a munkapultról mindent, amit csak tudunk: lábasok, edények, tányérok, ételmaradék, üdítős, palack, használt szalvéta (igen, sajnos ilyet is látni), ne legyen a képen!
- A mosogató környékén gyakoriak a tisztítószerek és a szivacsok/törlők, ezúttal ezt is nyugodtan tegyük el
- Ha zavaróak, eltehetjük a nagyobb háztartási gépeket is: ha az olajsütő, kenyérsütő, vízforraló, kávéfőző, kenyérpirító, szendvicssütő, turmixgép mind-mind ott sorakozik a pulton, és ezek miatt nincs egy "talpalatnyi" használhatónak tűnő munkafelület sem, tegyük el ezeket is, vagy legalább néhányat
- Gyakori, hogy a szekrény tetején is sorakoznak sörösüvegek, italok: pakoljuk el ezeket is
- Persze azért a steril hangulatot is kerüljük, néhány kiegészítő, dekorációs elem azért lehet a pulton!
- Inspirációért keressünk néhány konyhafotót a neten, nézzük meg, hogy egy a miénkhez hasonló kaliberű konyhát hogyan lehet szépen bemutatni. (Egyébiránt a rosszul sikerült képekből is sokat tanulhatunk!)
- A konyha képe összességében legyen tiszta, letisztult, rendezett!

Jó tudni, hogy a rendezett konyhára még azok is odafigyelnek, akik egyébként maguk nem túl "takarosak". 

Ahogy említettem a bejegyzés elején is, mivel a konyha általában marad, fontos részét képzi az árnak, illetve az alkunak. Ha a konyha tiszta, rendezett, ahol a vevő már holnap megfőzhetné a vacsorát, biztos, hogy sokat nyom a latba a döntésnél!

A bejegyzés tanulsága:
A konyha bemutatása nagyon fontos az ingatlanhirdetésben, hiszen általában a berendezése marad, így az ár, és az alku részét képezi. Mutassuk a lehető legszebb arcát!

***

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, csatlakozz a blog Facebook-oldalához, hogy a következőről se maradj le! 

Ha szeretnél 5+1 lépéssel máris közelebb lenni ingatlanod eladásához, iratkozz fel a hírlevélre itt az ingyenes tanulmányért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése